Γερανοί και μοτοσικλέτες της Τροχαίας από σήμερα στον Κηφισό – Τι ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα.


Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ανακοίνωσε πως από σήμερα θα βρίσκονται καθημερινά στη Λεωφόρο Κηφισού δύο γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, μοτοσικλέτες της αστυνομίας θα περιπολούν καθημερινά στη Λεωφόρο Κηφισού, ώστε να ενημερώνουν γρήγορα σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης κάποιου οχήματος.

«Μικραίνουμε τους χρόνους απόκρισης και φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού και την γρηγορότερη ροή των οχημάτων. Αυτό που γίνεται από σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα σε ένα σχέδιο για περιορισμό ταλαιπωρίας στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όπως για παράδειγμα με το διπλοπαρκάρισμα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» είπε ενώ υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ.


«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.


Πληρότητα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες

Σχετικά με το θέμα των νέων ταυτοτήτων ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια πληρότητα, για Οκτώβριο και Νοέμβριο της τάξεως του 60-65%,ενώ θα ανοίξουν και άλλα 50.000 ραντεβού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε μπροστά μας δυόμιση με τρία χρόνια, έτσι ώστε το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού να αποκτήσει τις καινούργιες ταυτότητες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *