ΓΕΕΘΑ: Διευκρινίσεις για τη μη έγκαιρη ανακοίνωση της ύπαρξης νεκρών στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και την πρώτη ανακοίνωση περί «ελαφρών τραυματισμών»

 

Πηγές του ΓΕΕΘΑ έκαναν διευκρινίσεις σχετικά με τις αρχικά λανθασμένες πηροφορίες που έδωσε το Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για το τροχαίο δυστήματα στη Λιβύη, όπου έχασαν τη ζωή τους 5 Έλληνες (τρία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 Έλληνες διερμηνείς) μέλη της ελληνικής αποστολής που είχε μεταφέρει την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια προς τη χώρα που επλήγει κι αυτή από την κακοκαιρία Daniel.


Το ΓΕΕΘΑ αρχικά ανέφερε αρχικά πως από το τροχαίο της αποστολής στην Λιβύη υπάρχουν ελαφρά τραυματίες. Ααργότερα όμως, έγινε επίσημα γνωστό πως υπάρχουν νεκροί στοπ τροχαίο.

Το ΓΕΕΘΑ πήρε θέση μέσω πηγών του για τς λάθος πληροφορίες. Από το ΓΕΕΘΑ τονίστηκε ότι οι πρώτες πληροφορίες βασίζονταν σε ενημέρωση από τις αρχές της Λιβύης, και πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης,  πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων

Όπως ανέφεραν οι πηγές αργότερα το υπ. Υγείας της Λιβύης ανέφερε και Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς. Δεν είχε όμς, ενημερώσει νωρίτερα επίσημα την Ελλάδα. Έτσι το ΓΕΕΘΑ περίμενε πρώτα την επίσημη ενημέρωση, προκειμένου να ανακοινώσει νεκρούς.

Επίσης τονίζεται ότι πριν τη διορθωτική ανακοίνωση περί νεκρών Ελλήνων στο τροχαία εκδοθεί έπρεπε να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές, και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Όταν όλα αυτά έγιναν, ενημέρωσε και το ΓΕΕΘΑ για νεκρούς.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *