Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη – Επιχειρούν από το ξημέρωμα και εναέρια μέσα

 

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν χθες (6.8.2023) σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο είναι καλύτερη σήμερα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν ξανά στις μάχες και τα εναέρια μέσα που ρίχνουν νερό στις εστίες.


Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας σε Ροδόπη και Μάνη να οριοθετήσουν τις φωτιές εκεί. Από την άλλη η πυρκαγιά στον Όλυμπο είναι μεν μεγάλη και καίει σε μια δύσβατη περιοχή, αλλά η εικόνα της έδειχνε βελτιωμένη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το βράδυ της Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Στον Όλυμπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής καίει στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Πλέον έχει περιοριστεί σε βραχώδη χαράδρα.

Φωτιά ξέσπασε και στη Μάνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Πάλιρος, στην Ανατολική Μάνη. Η πυρκαγιά καίει νότια του οικισμού Πάλιρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης και εκδηλώθηκε στις 8:30 το βράδυ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *