Φωτιές: Έδωσαν μάχη όλη νύχτα με τις φλόγες οι πυροσβέστες σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία – Καλύτερη η εικόνα

 

Η Πυροσβεστική έδωσε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα της φωτιάς σε Μέγαρα, Μάνδρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία.


Το θετικό είναι ότι η εικόνα φαίνεται να είναι κάπως καλύτερη σε όλα τα μέτωπα με την ανησυχία να είναι πιο μεγάλη μόνο στη Ρόδο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη με τις φωτιές και τα εναέρια μέσα. ΟΙ πυροσβέστες ανησυχούν για τις αναζοπυρώσεις, ενώ από σήμερα ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός τους καθώς ήρθε και πάλι ο καύσωνας που φυσικά ευννοεί τη φωτιά.

Στην Αττική πιο δύσκολη χαρακτηριζόταν η κατάσταση σε Οινόη και Αγία Σωτήρα με τις Αρχές να δίνουν μάχη ώστε να περιοριστεί εκεί η φωτιά και να μην περάσει στον δρυμό της Πάρνηθας. Ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει αυτή την ώρα.

Σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου εδάφους.


Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.


Επίσης σήμανε συναγερμός για φωτιά σε επιχείρηση με καύσιμα στα Δερβενοχώρια, η οποία έχει περιοριστεί. Η επιχείρηση είχε καταστραφεί ήδη από τη φωτιά τις προηγούμενες μέρες.

Σε ύφεση η φωτιά στην Ρόδο

Πιο σοβαρή φαίνεται είναι η κατάστασην στη Ρόδο όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν όλη νύχτα να  θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο όλη τη νύχτα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά καθώς και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, έχει γίνει και κατεπείγον αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου. Το αίτημα έγινε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και από τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.ε


Σε ύφεση η φωτιά στην Λακωνία

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στη Λακωνία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό. Συγκεκριμένα η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική ήταν η ακόλουθη: «Η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, κυρίως στη Δυτική Αττική και στη Ρόδο και όλοι οι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό τους.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο λευκό χώμα της Λακωνίας είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 52 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα, ενώ επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τις απογευματινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε σύλληψη άνδρα στη Μεσσηνία, ο οποίος ομολόγησε για τρεις διαφορετικές πυρκαγιές. Αυτή τη στιγμή κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εισηγήθηκε στις Περιφέρειες της χώρας τη λήψη αποφάσεων για πρόσθετες απαγορεύσεις διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις περιοχών όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στην κατηγορία 3, 4 και 5. Κυρίες και κύριοι και αύριο αναμένεται να επικρατήσουν ακραίες συνθήκες. Παραμένουμε όλοι μας σε επιφυλακή».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *