Motor Oil: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς – Τρεις τραυματίες


Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά ωδεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία.  Ήδη, πάντως,  ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης.


Λίγο πριν από τις 7.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Αλλοι δύο εργαζόμενοι διακομίσθηκαν στη συνέχεια στο ίδιο νοσοκομείο, επίσης με ελαφρά εγκαύματα.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην Πυροσβεστική για φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει εντός των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, σε σωληνώσεις του περιβάλλοντα χώρου.

Παράλληλα, μήνυμα από το 112 ήχησε στην περιοχή.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις. Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Στο σημείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις και πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορινθού

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή και της κυκλοφορίας του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Κινέτας-Κορίνθου εξαιτίας της πυρκαγιάς

Διακοπή κυκλοφορίας επιβλήθηκε και στον προαστιακό στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *