Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη αφού σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα με τον άνεμο να φτάνει τα 7 με 8 μπορφόρ.


Νωρίτερα μήνυμα εστάλη από το 112 για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Μελιά. Αυτή τη φορά η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον μηχανισμό και ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό και όσους κινούνται στην περιοχή “αν βρίσκεστε στις περιοχές αυτές απομακρυνθείτε αμέσως προς Αλεξανδρούπολη”.

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 λίγο μετά το μεσημέρι προς τους κατοίκους και όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα “να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη”.

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες εφτά (7) οικισμών ενημερώθηκαν με το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης να μετακινηθούν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυσρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, κλειστή είναι η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.


Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεσή της.


Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Από το πρωί επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, παράλληλα με την συνεχή ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό και την Ροδόπη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές τροποποιήσεις αναφέρει:


«Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *