Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες, επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αλεξανδρούπολη, όπου μαίνεται για δεύτερη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Από το πρωί της Κυριακής επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν συνολικά 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ καταφθάνουν επιπλέον 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν δυο μέτωπα φωτιάς νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά με το δεύτερο στα Λουτρά Τραϊανούπολης να ανησυχεί περισσότερο.


Πυκνός καπνός έφθασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ μηνύματα από το 112 προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.


Συνολικά εκκενώθηκαν 8 οικισμοί με το 112 να αποστέλλει μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών: Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το πρωί της Κυριακής, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *