Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σταμάτα – Προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησαν οι Αρχές σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη Σταμάτα.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό.

Υπό άμεσο έλεγχο τέθηκε και δεύτερη εστία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής. Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο και δεύτερη εστία πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, στη συμβολή των Πίνδου και Λεωφόρου Δροσιάς – Σταμάτας.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεωργίου Πουρναρά, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στις οδούς Παπανικολή και Μικράς Ασίας στην Σταμάτα.


Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα εκ των οποίων το ένα από την Γαλλία, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.


Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σταμάτας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Σταμάτας, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Παραμένουν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζουν να είναι σε ισχύ στην περιοχή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου
  • Στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος
  • Στην οδό 25ης Μάρτιου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου
  • Στην οδό Εύξεινου Πόντου από το ύψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως
  • Στην οδό Μικράς Ασίας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος
  • Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Παπανικολή
  • Από την συμβολή των Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και οδού Μεταμορφώσεως (από το ύψος της πλατείας Σταμάτας) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταμάτα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *