Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο – Οι αρχές κηρύττουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κάποιες κοινότητες

 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε 4 μέτωπα φωτιάς δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Ρόδο, όπου η φωτιά μαίνεται και οι αρχές κηρύτουν σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κάποιες κοινότητες.


Από αέρα επιχειρούν 3 τράκτορες, 1 Chinook, 1 Μ8, 2 Augusta bell 214 και καταφθάνουν 2 CL-415, που ενισχύουν την προσπάθεια ενώ αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης από το πρωί της Πέμπτης (20.07.23).

Οι φλόγες στη Ρόδο καίνε ανεξέλεγκτες, ενώ τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο έχουν εκκενωθεί. Παράλληλα, έκλεισε και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου λόγω της φωτιάς.

Νωρίτερα σήμερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για Ελεούσα, Σάλακο, Διμυλιά, Προφήτη Ηλία προς Κολύμπια. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά Ρόδου εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112:

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Έμπωνα της Ρόδου χθες, Τρίτη (17.7.2023) το απόγευμα και η μάχη για τη φωτιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.


Η φωτιά ξέσπασε αρχικά μεταξύ των κοινοτήτων Απολλώνων και Λαέρμων στη Ρόδο, με το έργο της πυροσβεστικής να είναι εξ αρχής ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα ενώ τα μελτέμια δυσχέραναν τις προσπάθειες κατάσβεσης.


Ήδη, η φωτιά έχει κάψει πολλά στρέμματα γης. Σήμερα στη Ρόδο επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00).

Παράλληλα, ο Δήμος έκανε γνωστό ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία του κόσμου που εκκένωσαν τις περιοχές. Όπως επίσης ανακοινώθηκε. αύριο το πρωί θα βρίσκονται στη Ρόδο 7 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *