Φωτιά στη Φυλή: Σε πύρινο κλοιό η Πάρνηθα, κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα – Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Ιωάννης και Ντάρδιζα, «Απομακρυνθείτε προς το κέντρο Μενιδίου»

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στη Φυλή, ενώ σύμφωνα με αναφορές οι φλόγες κατευθύνονται στην Πάρνηθα.


Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Ντάρδιζα να απομακρυνθούν προς το κέντρο του Μενιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα σε Πανόραμα και Χασιά.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών».

Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα ενώ από αέρος εκ περιτροπής επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε στην περιοχή, λίγο μετά τις 4, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα να μετακινηθούν νότια, προς τα Λιόσια.

Σύμφωνα με προηγούμενο μήνυμα του 112 έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής προς Άνω Λιόσια την ίδια ώρα που εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο της μονής Κλειστών οι μοναχές. Η πυροσβεστική προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για να απεγκλωβίσει τις μοναχές που βρίσκονται στη μονή. 

Βάσει τελευταίες ενημέρωσης από την Πυροσβεστική οι 50 μοναχές απεγκλωβίστηκαν από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και είναι καλά στην υγεία τους.

Αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Φυλής

Σε αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Φυλής, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
  • Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα
  • Αντίθετα, διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:


  • Στην λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
  • Από την πλατεία Φυλής
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων όσοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς

Το Δημαρχείο Άνω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα για να υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης και δεν έχουν πού να πάνε.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Φυλής που λόγω της εκκένωσης έχουν ανάγκη φιλοξενίας, να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων, όπου έχει οργανωθεί ομάδα υποδοχής», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *