Έρχεται τσουχτερό κρύο από το πρωί της Τρίτης – Που θα χιονίσει

Αλλάζει ο καιρός με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.


Την Τρίτη το τσουχτερό κρύο θα γίνει αισθητό ήδη από τις πρωινές ώρες στα βόρεια, ενώ στην Αττική και νοτιότερα από τις απογευματινές ώρες. Μάλιστα, το κρύο που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές θα φέρει και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Μπόρες και καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Αιγαίο ενώ οι πρώτες χιονοπτώσεις θα εντοπιστούν στα βόρεια, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Από το πρωί της Τρίτης βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά, εκτός από τα δυτικά και την Πελοπόννησο όπου δεν θα έχουμε φαινόμενα. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο και θα είναι πιο έντονες στα πιο ανατολικά και νοτιοανατολικά.

Από το απόγευμα και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά πάνω από τα 500 με 1000 μέτρα.


Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ από τις Κυκλάδες και νοτιότερα και τα 8 με 9 μποφόρ στα βορειότερα, κάνοντας την αίσθηση του κρύου ακόμα πιο έντονη.


Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά αλλά στις περισσότερες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν θα φτάσει σε διψήφια νούμερα.

Η Αττική θα έχει κάποιες μπόρες στα κεντρικά και νότια τμήματα της τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα πιο ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ- και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουμε παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 με 700 μέτρα. Προς το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι στα ανοιχτά της Χαλκιδικής θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από την Παρασκευή και από το Σάββατο θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *