Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής – Περισυνελέγη σώος ο πιλότος και διακομίζεται στο 251 ΓΝΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς F-16 κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος, ανοίγοντας το αλεξίπτωτο του όπως αναφέρουν μαρτυρίες.

Στο σημείο έχει σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε ταχύτατα από την Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο πιλότος.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στις 15:02 και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το μαχητικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 110 Πτέρυγας Μάχης στην Λάρισα και πετούσε σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη.


Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Το σημείο που βρίσκεται η νήσος Ψαθούρα, όπου κατέπεσε το F-16:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *