Επεισόδια στου Ρέντη: Που επικεντρώνονται οι έρευνες – Εκτοξευτήρας και μαχαίρια στο μικροσκόπιο

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό αυτού που ευθύνεται για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη, εμπλέκεται πλέον και η ΕΥΠ όπως προκύπτει από την παρουσία του διοικητή της Θεμιστοκλή Δεμίρη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου για την οπαδική βία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται σε αντικείμενα και υλικό από κάμερες γύρω από το γήπεδο.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τα υπολείμματα φωτοβολίδας που βρέθηκαν κοντά στο γήπεδο, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου εντοπίστηκε και μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου.

Όπως είπε η ίδια, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Παράλληλα, σημείωσε πως ορισμένοι από τους προσαχθέντες «αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, είτε τη λήψη DNA είτε να δώσουν δείγμα για την ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια τους».


«Υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες», υπογράμμισε.


Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου, το οποίο κάνει λόγο για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *