Επεισόδια στου Ρέντη: Ο «καθοδηγητής» των οπαδών έδωσε την εντολή για τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

«Πάρτη, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους» , αυτή φαίνεται να είναι η οδηγία που έδωσε ο «καθοδηγητής» των χούλιγκαν στον 18χρονο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό που χαροπαλεύει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό της προανακριτικής διαδιακασίας, αναφέρεται ότι: «Την 21:20΄ ώρα περίπου της 7-12-2023, εκτυλίχθηκαν επεισόδια, μεταξύ οπαδών της ομάδας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και Αστυνομικών Δυνάμεων, σε κοντινή απόσταση από το Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ, ανάμεσα στις ομάδες του Ο.Σ.Φ.Π. και του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης από ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε στα κάτω άκρα. Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προανάκρισης, σχετικά με τα ως άνω επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων επήλθε ο τραυματισμός του Υπαρχιφύλακα. Όπως προκύπτει από τα ιατρικά ανακοινωθέντα, όπως αυτά εμφαίνονται σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο (υπαρχιφύλακας), νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σε καταστολή με μηχανικό αερισμό, η δε κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη».

Σε άλλο σημείο του υλικού αναφέρεται: «Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών» ο 18χρονος «τους ακολούθησε. Συγκεκριμένα, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς είπε χαρακτηριστικά “πάμε έξω στους μπάτσους“. Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των Αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά “Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους“. Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους Αστυνομικούς» ο 18χρονος «θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον Αστυνομικό στο πόδι του».

Ο νεαρός φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι «φοβούμενος για αυτό το οποίο είχε συμβεί επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί προ ολίγου. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι, πρωινές ώρες της 9-12-2023, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, καθώς επίσης διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *