Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών

 

Ανέβηκε το θερμόμετρο και δυστυχώς δεν έλειψαν τα επεισόδια από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην αποψινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3:00 στην οδό Σταδίου την ώρα που οι διαδηλωτές όδευαν προς τη Βουλή. Ξαφνικά κάποιοι πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών.

Στο μεταξύ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας που θα διαρκέσουν έως το βράδυ, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές, ενώ η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει ήδη σε προσαγωγές.


Πορεία φοιτητών γίνεται και στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *