Ενώπιον του εισαγγελέα τα 13 μέλη πληρώματος της θαλαμηγού για τη φωτιά από πυροτεχνήματα στην Ύδρα – Αντιμετώποι με βαριές ποινές

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 13 συλληφθέντες, μέλη πληρώματος της θαλαμηγού, από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα που φέρεται να προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής.


Με βαριές ποινές είναι αντιμέτωποι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού.

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση μετά την ανεύθυνη κίνηση των επιβαινόντων στο σκάφος το βράδυ της Παρασκευής.

«Συνελήφθησαν σήμερα 22 Ιουνίου 2024, από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί ως υπαίτιοι πρόκλήσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστη, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η Πυροσβεστική αφού εξέτασε τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή προχώρησε στην κατάσχεση του σκάφους αναψυχής που είχε φτάσει στη Βουλιαγμένη.


«Η κυρία εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το εν λόγω σκάφος και να προσαχθούν οι συγκεκριμένοι επιβαίνοντες, πλήρωμα και μένει να φανεί από τις καταθέσεις τι έκαναν και τι δεν έκαναν», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Ύδρα.


«Κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά έκαψαν 300 στρέμματα στην Ύδρα, για τη φωτιά χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και 2 ομάδες δασοκομάντος, που έλλειψαν από άλλες φωτιές και υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *