Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος και παράλληλα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, να εμφανίζεται μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.


Ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλαν ένας 15χρονος τρόφιμος σε δομές του ΜΚΟ και ένας 19χρονος πρώην τρόφιμος, παρέδωσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογία του και η όλη διαδικασία διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να άφησε υπόνοιες στην δικαστική λειτουργό ότι οι καταγγελίες που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και επιχείρησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εναντίον του.

Μετά την πολύωρη απολογία του κληρικού, η οποία ακολούθησε την κατάθεση πολυσέλιδου υπομνήματος με τις θέσεις του, στην δικαστική λειτουργό κατέθεσε και η σύζυγος του και επί χρόνια στην Διοίκηση του ΜΚΟ. Συνολικά ο πατέρας Αντώνιος έχει προτείνει να καταθέσουν προς υπεράσπιση του είκοσι μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο ιερωμένος όχι μόνο αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά φέρεται να είπε πως δεν είναι αξιόπιστοι οι δύο καταγγέλλοντες. Για τον ανήλικο, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως άλλαξε την κατάθεση του ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Παράλληλα, για τον 19χρονο, ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι ενδεχομένως είχε ανταλλάγματα για να στραφεί εναντίον του. Η υπεράσπιση του κληρικού φαίνεται να περιλαμβάνει στο οπλοστάσιο της βίντεο που προσκόμισε στην δικαστική λειτουργό, από το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, προκύπτει ότι την ημέρα του καταγγελλόμενου περιστατικού ασέλγειας, το φερόμενο ως θύμα και ο κληρικός δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *