ΕΛΑΣ: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα ότι ο τραυματισμός της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο προήλθε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ

 

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ανακοίνωση του, διαψεύδει τα δημοσιεύματα, που ισχυρίζονται, βάσει ενός βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ότι ο τραυματισμός της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο προκλήθηκε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ.


Ειδικότερα, στο βίντεο εμφανίζεται ένας άντρας να κλοτσάει ένα άτομο από πίσω και να το ρίχνει στο έδαφος.

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο βίντεο έχει ήδη ερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και «…σε καμία περίπτωση, δεν προκύπτουν τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα».

Ειδικότερα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σημειώνει ότι τα μέλη της ΟΠΚΕ είναι πάντα ένστολα, ενώ το άτομο που διακρίνεται στο βίντεο, να επιτίθεται, είναι με πολιτική περιβολή. Επιπρόσθετα, η Αστυνομία επισημαίνει ότι το σημείο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι διαφορετικό από αυτό που εντοπίστηκε η 16χρονη, ενώ και τα ρούχα που φοράει το θύμα στο βίντεο είναι διαφορετικά από αυτά που φορούσε η 16χρονη.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη τόσο προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία όσο και διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

 «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία βασιζόμενα σε απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τραυματισμός 16χρονης την 28η Οκτωβρίου 2023 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής προήλθε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Για το περιστατικό υπενθυμίζεται η από 29-10-2023 ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, επιπλέον, διευκρινίζεται ότι το βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση, δεν προκύπτουν τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα από την ανάλυση του εν λόγω υλικού, προκύπτει ότι σε αυτό:


*απεικονίζεται άτομο με πολιτική περιβολή, ενώ η ομάδα ΟΠΚΕ που κλήθηκε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού -όπως άλλωστε και σε κάθε επιχείρησή της- αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από ένστολο προσωπικό,


*απεικονίζεται διαφορετικό σημείο από αυτό που βρέθηκε η ανήλικη παθούσα και

*το άτομο που παρουσιάζεται ως το θύμα φέρει διαφορετικό ρουχισμό από το πραγματικό θύμα.

Σημειώνεται ότι, για το σύνολο των συμβάντων που έλαβαν χώρα την 28-10-2023, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *