Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας: Μέσα από βιντεοληπτικό υλικό η Αντιτρομοκρατική αναζητάει στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική μετά από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Σταδίου, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου, από ωρολογιακό όπως όλα δείχνουν εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας με στόχο όπως όλα δείχνουν το Υπουργείο, ώστε το ωστικό κύμα να προκαλέσει εκεί που τοποθετήθηκε η βόμβα τις περισσότερες ζημιές στο Υπουργείο.


Στις 00:48 είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στη συνέχεια στον Τηλεοπτικό Σταθμό OPEN, δίνοντας χρονικό όριο 40 λεπτών και αναφέροντας πως την ευθύνη αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και όντως στις 01:29 η βόμβα εξερράγη προκαλώντας υλικές ζημιές στο σημείο.

«Είναι μία επίθεση η οποία είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Βέβαια, είδαμε ένα προειδοποιητικό πριν από λίγες εβδομάδες μήνυμα όταν τοποθετήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την έδρα των ΥΑΤ» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας.

Από την έκρηξη προκλήθηκε ένας μικρός κρατήρας στο σημείο, ενώ ο μηχανισμός εξαϋλώθηκε και οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών συλλέγουν και τα μικρότερα θραύσματα που βρίσκουν για να ανασυνθέσουν την πιθανή συνδεσμολογία και να βρουν τυχόν χρήσιμα στοιχεία για την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής.


Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, με την συγκεκριμένη ονομασία είναι πρωτοεμφανιζόμενη, όμως μοιραία η ονομασία τους παραπέμπει στην παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στην Αντιτρομοκρατική στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο οργανώσεις άμεσα αφού η παλιά οργάνωση δρούσε με ένοπλες επιθέσεις και όχι βομβιστικές, αλλά δεν μπορούν να εξαιρέσουν και την πιθανότητα ένα νέο αίμα του αντάρτικου πόλεως με τεχνογνωσία και καθοδήγηση από άτομα του παρελθόντος να θέλουν να δημιουργήσουν μία δική τους κληρονομιά.


Στην ίδια λογική εντάσσεται άλλωστε και το χτύπημα στο Γουδί έξω από τα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο από την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Από την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», τρία μέλη της είχαν συλληφθεί το 2019 και το 2021 αντίστοιχα και ήταν υπεύθυνοι για τις ένοπλες επιθέσεις, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2014, στην Πρεσβεία του Μεξικό το 2016, επίθεση με χειροβομβίδα στον σκοπό της Πρεσβείας της Γαλλίας τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου και σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ το 2017, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή ώστε να διαπιστώσουν πόσα άτομα προσέγγισαν τον χώρο και αν είναι δυνατό να βρουν στοιχεία που θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Αντιτρομοκρατική αξιολογεί ως εξαιρετικά σοβαρό το χτύπημα στο Υπουργείο Εργασίας όπως σύσσωμη η φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *