Δύο νέες συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Στη σύλληψη δύο αντρών, 40 και 52 ετών, που φέρονται να εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις και σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες φέρεται να συνδέονται με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος κρατούνταν στις φυλακές Δομοκού και έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες, ενώ ο 40χρονος εμπλέκεται στο χτύπημα στην τράπεζα των Πετραλώνων και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις δύο συλλήψεις

«Σε συνέχεια του από 27-02-2024 Δελτίου Τύπου, σχετικά με επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, ανακοινώνεται ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), απογευματινές ώρες της 21 Ιουνίου 2024 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα -2- άτομα, 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».


Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η οργάνωση

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της «Σύμπραξης Εκδίκησης» είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων τα 4 ήταν ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,


2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *