Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες για οπαδική βία, 158 ονόματα στη δικογραφία

Το κατώφλι ανακριτή και εισαγγελέα πρόκειται να περάσουν σήμερα τα 64 άτομα που συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη καθώς και για άλλες συμπλοκές σε αθλητικούς χώρους.


Όπως έχει γίνει γνωστό οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα. Επιπλέον, αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Οι 64 συλληφθέντες κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου ο Εισαγγελέας να τους αποδώσει τις κατηγορίες. Κατά τις έρευνες έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για άτομα που από το 2019 πρωταγωνιστούσαν σε περιστατικά οπαδικής βίας ανάμεσα στα οποία και η συμμετοχή του στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Mελίνα Μερκούρη» στον Πειραιά. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από τέσσερις μήνες ερευνών μπόρεσαν και βρήκαν στοιχεία για το ρόλο των συλληφθέντων.

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας.


Ωστόσο, ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές 5 άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που αναμένονται.


Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Όπως δήλωσε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μάλλιος, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2019 οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα εκτός από την Αττική, στο Βόλο, στα Ιωάννινα καθώς και σε άλλες περιοχές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *