Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη: Προφυλακίστηκαν ήδη επτά πρόσωπα – Συνεχίζονται και σήμερα 28/4 οι απολογίες

Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα άγρια επεισόδια που είχαν γίνει έξω από το κλειστό του Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο και οδήγησαν στην δολοφονία (από ναυτική φωτοβολίδα που πέτραξε 18χρονος, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί) του ασυτυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.


Επτά κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση οπαδών με σκοπό τη διάπραξη επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους και υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους.

Εικοσιτέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους:

-Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους,
-Απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας
-Απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Έως τώρα έχουν απολογηθεί 31 κατηγορούμενοι. Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν σήμερα Κυριακή.


Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 33χρονος Π.Κ., ο οποίος φέρεται να ανήκει στους «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έδρασε στα αιματηρά επεισόδια στο κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.


Μάλιστα, οι αρχές του αποδίδουν και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην δολοφονική επίθεση με θύμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Ο 33χρονος παραδέχεται ότι ήταν παρών στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων, όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στα έκτροπα και πως ανήκει σε εκείνους που έδωσαν εντολή να γίνει επίθεση εναντίον των αστυνομικών.
Τι υποστηρίζει στην απολογία του ο 6ος προφυλακιστέος για τη δολοφονία Λυγγερίδη

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *