Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023:  Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα – Περνάει στην επόμενη μέρα και στη μάχη της καθημερινότητας και στα μέτρα που έχει εξαγγείλει

 

Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το αξιολογεί δεν το… περνάει έτσι, αλλά προχωράει και στην επόμενη μέρα και στη μάχη της καθημερινότητας.


Η αρχική προσδοκία της κυβέρνησης για νίκη σε 13 + 3 περιφέρειες και δήμους, που στον β΄ γύρο μετριάστηκε για να γίνει 11 + 2, διαψεύστηκε με σκορ  7 – 1, κρούοντας καμπανάκια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος χθες το βράδυ μετά τα αποτελέσματα.

«Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ», είπε.

«Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή, την πρώτη Κυριακή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αποσυσπείρωση απέναντι σε υποψήφιους της “γαλάζιας” παράταξης, πρόσθεσε: “Στο κάτω – κάτω η Νέα Δημοκρατία πήρε 41% και όχι 51%. Και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψήφιους που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ., από το 41% στο 51%, δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο”.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να απαντήσει και στα κόμματα που “πανηγύρισαν” χθες. Στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, όπου υποψήφιοι που στήριξε στη “μάχη” των αυτοδιοικητικών εκλογών επικράτησαν στον β΄ γύρο των “γαλάζιων” υποψηφίων (ο Χάρης Δούκας στον Δήμο της Αθήνας, ο Στέλιος Αγγελούδης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας).


“Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα, τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες, να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από τρεις μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων” τόνισε στη δήλωση του ο Πρωθυπουργός.

Είναι χαρακτηριστική επίσης η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση εισέπραξε χθες τα πολιτικά μηνύματα στη Θεσσαλία και προφανώς, όπως τόνισε, και στην Αθήνα.

«Το 13+3, που ήταν ο πήχυς που είχαμε βάλει, δεν σημαίνει αλαζονεία» Στη μάχη δεν μπαίνεις για να χάσεις” δήλωνε ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, απαντώντας στις επικρίσεις για… “αλαζονικές” προσδοκίες της ΝΔ να βαφτεί “γαλάζιος” ο χάρτης και στις περιφερειακές εκλογές αλλά και στους τρεις δήμους, στους οποίους έδωσε το επίσημο χρίσμα.

Από σήμερα, και με δεδομένα τα πολιτικά μηνύματα που έστειλαν εμφατικά χθες οι πολίτες στη ΝΔ, η κυβέρνηση έχει μπροστά της τη μεγάλη “μάχη” της καθημερινότητας και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.


“Ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ένα θα πω μόνο: η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο πολιτικό πρόταγμα” δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στο τέλος της εκλογικής βραδιάς.

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *