Διασωληνωμένο νοσηλεύεται το 4χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε στα Μέγαρα – Ο δράστης έσπασε και το χέρι του 8χρονου αδελφού του

Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το 4χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε στα Μέγαρα, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συντρόφου της μητέρας του που φέρεται να είναι ο δράστης της ειδεχθούς πράξης.


Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του νοσοκομείου, «ο ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

  • Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή) διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο, όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
  • Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
  • Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».
Έσπασε το χέρι στον 8χρονο γιό της οικογενέιας

Παράλληλα, ο 8χρονος αδερφός του 4χρονου υποβλήθηκε σε ορθοπεδική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος στο δεξί του χέρι. Με εισαγγελική παραγγελία στο νοσοκομείο εισήχθησαν και τα τρία αδέρφια του 4χρονου ηλικίας 11, 10 και 8 ετών.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου

«Σε συνέχεια του από 11/1/24, ενημερωτικού υπηρεσίας μας, γνωρίζεται συμπληρωματικά:

Κατόπιν αυτεπάγγελτης άστυν προδικαστικής έρευνας και προφορικής παραγγελίας εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διακομιδή (11/1/24, 05:00 hrs) και εν συνεχεία εισαγωγή, των τριών (3) ανηλίκων αδελφών του (4χρονου) παθόντος, ήτοι:


  • Ανήλικος, (11) ετών
  • Ανήλικος, (10) ετών
  • Ανήλικος, (8) ετών

Ο τρίτος εξ αυτών διεγνώσθη με κάταγμα δε άνω άκρου και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά


  • Νοσηλεύονται στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους
  • Κατάσταση υγείας: Σταθερή
  • Περαιτέρω ιατρικές ενέργειες: Εξέταση περί μεταδοτικών νοσημάτων / παιδοψυχιατρική εκτίμηση / ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα και με εισαγγελική παραγγελία», αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *