Χαλκίδα: Στη φυλακή η διευθύντρια της ΔΟΥ και μια υπάλληλος – Ελεύθεροι με όρους άλλοι πέντε

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και ακόμη μία υπάλληλος, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.


Ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους σύμφωνα με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι δυο γυναίκες πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων Χαλκίδας και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Τι υποστήριξε η διευθύντρια

Η προϊσταμένη της εφορίας που περιγράφεται ως Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες.


Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».


Στο μεταξύ αποκαλυπτικές συνομιλίες, και ένα σημειωματάριο, που πιθανότατα ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ, και το οποίο περιέχει ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά, καταμαρτυρούν τη δράση του κυκλώματος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *