Canadair: Τα μοιραία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή – Τι είπαν οι πιλότοι

Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία μετά τον θάνατο του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά και του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Τρίτης στην Κάρυστο μετά την πτώση του Canadair.


Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε η ΕΡΤ από τη στιγμή της πτώσης του Canadair CL-215, οι δύο ιπτάμενοι είχαν μόλις εννέα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουν από τη στιγμή το αεροσκάφος χτύπησε στο δέντρο μετά την άφεση νερού που έκαναν 10 λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ότι το αεροπλάνο μετά τη ρίψη από πολύ μικρό ύψος, να παίρνει δεξιά στροφή, να χάνει ύψος και εν συνεχεία να συντρίβεται, μέσα σε ένα σύννεφο καπνού ενώ λίγο πριν τη δεξιά στροφή φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό.

«Μιλήσαμε και μετά από 10 λεπτά μάθαμε ότι έπεσε το αεροσκάφος»

«Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν “είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε”. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από ακριβώς 10 λεπτά έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε» είπε για τον χαμό του 34χρονου κυβερνήτη, σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του 27χρονου συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.


Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται αυτοψία στο σημείο συντριβής από την 31η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων, και τα κλιμάκια θα μείνουν για αρκετές ημέρες στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια της πτώσης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *