Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ – Μέσα από τα χωράφια το παρακάμπτουν οι αγρότες

Η αστυνομία διέκοψε τη μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το ΥΜΑΘ τοποθετώντας μπλόκο με κλούβα στο Λάκκωμα.


Οι αγρότες άνοιξαν τα κιγκλιδώματα της εθνικής οδού και συνεχίζουν την πορεία τους μέσα από χωράφια, για να κλείσουν τον παράδρομο της ΕΟ ώστε να μην περνά κανένα όχημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αστυνομικό μπλόκο.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από τον κόμβο Μουδανιών, στο ύψος της εθνικής οδού Νέων Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, όπου είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Περίπου 40 τρακτέρ συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη -ειρηνική, όπως της χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς- πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ, ενώ στον κόμβο των Μουδανιών παραμένουν 120 τρακτέρ. Μετά την επίδοση του ψηφίσματός τους στον υφυπουργό, οι αγρότες θα επιστρέψουν στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *