Απίστευτο: Αφαιρέθηκαν 700 γραμμάρια τρίχες από στομάχι 14χρονης με Σύνδρομο Ραπουνζέλ στη Θεσσαλονίκη – Έτρωγε τα μαλλιά της

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό συμβάν στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε νοσοκομείο αφαιρέθηκαν 700 γραμμάρια τρίχες από στομάχι 14χρονης, η οποία είχε το Σύνδρομο Ραπουνζέλ και έτρωγε επί 12 χρόνια τα μαλλιά της!


Το 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με προβλήματα στην κλινική «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι στο στομάχι της υπήρχε μια μεγάλη μπάλα με τρίχες, όπως ανέφερε το thesstoday.gr. Το κορίτσι υποβλήθηκε σε επέμβαση και από το στομάχι της οι γιατροί έβγαλαν μία μπάλα από τρίχες, βάρους 700 γραμμαρίων!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το εν λόγω τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.

Όπως εξήγησε η Παιδοχειρουργός και υπεύθυνη του Παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Κατερίνα Ραμματά, πρόκειται για μία μάζα από άπεπτες τρίχες μέσα στον γαστρικό σωλήνα, ύστερα από την κατάποσή τους. Η συχνότητα στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 0,06% έως 4%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 14χρονη κοπέλα έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ, το οποίο… χτυπάει κυρίως έφηβους, που τρώνε τις τρίχες των μαλλιών τους.


Οι γονείς της δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό. Το κορίτσι έχει πλέον αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *