Απίστευτη Οδύσσεια για τραυματισμένο παιδί στη Θεσσαλονίκη – Το πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για αξονική

 

Μια απίστευτη Οδύσσεια πέρασε ένα 6χρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη και η οικογένειά του, μέχρι να κάνει αξονική τομογραφία.


Το παιδί tραυματίστηκε στο κεφάλι πέφτοντας από πατίνι και οι γονείς του, καθώς το πήγαιναν με το ασθενοφόρο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει αξονική τομογραφία και τελικά την έκανε σε ιδιωτική κλινική.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιπpοκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αλλά ο αξονικός τομογράφος εκεί ήταν χαλασμένος.

Οι αρμόδιοι είχαν ορίσει ως… αντικαταστάtη του Ιπποκρατείου, το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης για περιστατικά που χρειάζονται αξονική. Στον Άγιο Παύλο, όμως, δεν γίνονται βάσει πρωτοκόλλου αξονικές σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Έτσι το παιδί ξαναγύρισε στο Ιπποκράτειο και τελικά πήγε και έκανε την αξονική σε ιδιωτική κλινική.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής (18.6.2023) όταν το 6χρονο παιδί έπεσε από το πατίνι που έκανε μπροστά στο σπίτι του.


Οι γονείς κάλεσαν το ΕΚΑΒ, που έστειλε (βάσει του μνημονίου συνεργασίας) ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο έφτασε σε 5-6 λεπτά στο σπίτι και μετέφερε το παιδί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να κάνει εκεί αξονική. Ο αξονικός τομογράφος όμως, ήταν χαλασμένος και έτσι το παιδί στάλθηκε στον Άγιο Παύλο. Εκεί όμως, δεν έκαναν αξονικές σε παιδιά κάτω των 10 ετών και το 6χρονο τραυματισμένο παιδί ξαναγύρισε στο Ιπποκράτειο και από εκεί πήγε σε ιδιωτική κλινική και έκανε εκεί την αξονική τομογραφία. Τα έξοδα ανέλαβε το Ιπποκράτειο.


Το παιδί είχε αιμορραγία σε όλο το διάστημα αυτό. Το θετικό είναι ότι το πρόβλημα με τον τραυματισμό του αντιμετωπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του στο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται.

Ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος, ο αναπληρωματικός και το λάθος με τον Άγιο Παύλο

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Τζελέπης, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο αξονικός ήταν χαλασμένος λόγω προβλήματος σε λυχνία, αποκάλυψε ότι υπάρχει και δεύτερος αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία, ενώ μίλησε και για το λάθος που έγινε με τον Άγιο Παύλο.

«Χάλασε η λυχνία την Παρασκευή»

Ο Χρήστος Τζελέπης τόνισε ότι ο αξονικός είχε χαλάσει λόγω προβλήματος σε λυχνία και τόνισε ότι η βλάβη έχει φτιαχτεί από χθες Τρίτη, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα με τον τομογράφο στον Άγιο Παύλο.


«Ο αξονικός ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Η βλάβη δόθηκε στην ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ. Δόθηκε ότι το νοσοκομείο έχει πρόβλημα με τον αξονικό. Έτσι μας αντικαθιστούσε και εφημέρευε γι’ αυτή τη δουλειά ο Άγιος Παύλος. Γι’ αυτό πήγε το παιδί στον Άγιο Παύλο. Πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις απ’ αυτούς που όρισαν τον Άγιο Παύλο για να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά, ενώ απ’ ό,τι φάνηκε – γιατί δεν το ξέραμε εμείς – δεν γίνονταν αξονικές σε παιδιά»

Για το θέμα της λυχνίας που έκανε τόσες μέρες να αλλαχθεί είπε: «Δεν μπορεί η λυχνία να είναι σταντ μπάι στο νοσοκομείο. Εδώ είναι θέμα τεχνικό. Το ζήτημα είναι γιατί αντικατέστησε και μπήκε στην εφημερία ο Άγιος Παύλος για παιδιά. Θα μπορούσε να μπει άλλο νοσοκομείο και να πάει εκεί το παιδί».

Υπήρχε και δεύτερος τομογράφος

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης υπάρχει και δεύτερος τομογράφος, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.

«Υπάρχει δεύτερος αξονικός στο Ιπποκράτειο, ο οποίος ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, εδώ και 3 – 4 μήνες. Ακόμα όμως, δεν έχει μπει σε λειτουργία και σε αυτό πρέπει να δoθούν απαντήσεις από τη διοίκηση. Για να μπει όμως, ένας αξονικός τομογράφος δεν χρειάζεται απλά να μπει στην πρίζα. Χρειάζονται κι άλλοι παράμετροι όπως εκπαίδευση προσωπικού, χρειάζεται προσωπικό. Τα φωνάζουμε αυτά τόσο μεγάλο διάστημα. Όλα αυτά είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ.

Στο Ιπποκράτειο υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό και οι 3 απ’ αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *