Ανησυχία και αναστάτωση στη Εύβοια από τον σεισμό – Άδειασαν τα σχολεία, πολλοί κάτοικοι στους δρόμους

 

Μεγάλη ανησυχία, αλλά και αναστάτωση έχει προκληθεί στην Εύβοια από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή σήμερα το πρωί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.  


Ο σεισμός είχε επίκεντρο την Βόρεια Εύβοια, και συγκεκριμένα το Προκόπι, στο Δήμο Μαντουδίου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Καντζούρα, κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στους δρόμους.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ είπε ακόμα δεν έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλά θεωρεί πως θα υπάρχουν πολλές.

«Δεν μας έχουν δηλωθεί ζημιές αλλά ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός που πραγματικά εγώ προμηνύω ότι θα έχουμε πολλές. Με βάση αυτά που είδαμε και πόσο κουνηθήκαμε πρέπει να έχουμε ζημιές. Τα σχολεία είναι έξω όλα και σε λίγο θα αποφασίσουμε. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Και τα Λύκεια και τα Δημοτικά σε όλα τα χωριά να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε σπίτια τους. Κοιτάμε τα σχολεία πρώτα και τους χώρους που έχει κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για τους δρόμους. Θα ενημερώσουμε τους διευθυντές των σχολείων να φύγουν τα παιδιά».


Δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποια σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από το Προκόπι της Εύβοιας πού είναι το επίκεντρο του σεισμού ο οποίος σημειώθηκε σήμερα στις 8:26 το πρωί και είχε μέγεθος 5.2 βαθμούς.


Αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με την Δημοτική Αρχή και την Πολιτική Προστασία επιχειρούν τους πρώτους ελέγχους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία για πιθανές ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για πιθανές καταπτώσεις και ζημιές.

Εκτός από το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ υπάρχουν απανωτοί μετασεισμοί, με 2 από αυτούς να είναι 3 και 3,7 Ρίχτερ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *