Αναζοπυρώσεις σε Μάνδρα και Οινόη, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ρόδο, Μέγαρα – Φωτιά και στη Λακωνία

 

Σε εξέλιξη είναι οι τιτάνες προσπάθειες που κάνει η Πυροσβεστική στα πύρινα μέτωπα από τις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.


Αναζοπυρώσεις υπάρχουν σε Μάνδρα και Οινόη, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές σε Ρόδο, Μέγαρα.

Στην Οινόη το μέτωπο άνοιξε και αποφασίστηκε η εκκένωση του χωριού Λεύκα.

Στην «κόλαση» της φωτιάς έχουν παραδοθεί Μέγαρα, Μάνδρα, Δερβενοχώρια, Λουτράκι και Ρόδος, όπου ο πύρινος εφιάλτης μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Στα Μέγαρα οι φλόγες καίνε με λύσσα, κυκλώνοντας νέους οικισμούς. Η πύρινη λαίλαπα «σαρώνει» τη Νέα Ζωή, ενώ πλησιάζει την Άνω Βλυχάδα, όπου οι κάτοικοι απομακρύνονται, περιμένοντας τις περαιτέρω οδηγίες των Αρχών, μήπως και χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή.


Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν. Πυροσβέστες και μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο «κύμα» καύσωνα με 44άρια, που αναμένεται να εκδηλωθεί από αύριο, Πέμπτη (20.07.23) με διάρκεια έως την προσεχή Κυριακή, εφιστώντας την προσοχή για νέες φωτιές.


Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (19.07.23) δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Νέα Ζωή Κανδηλίου και της Λεωφόρου Καταδρομών στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, τις πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες και τους θυελλώδεις ανέμους, που αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις, δίνεται και στο «μέτωπο» στο Λουτράκι, με τη φωτιά να καίει στον οικισμό Δαναό. Πρόκειται για οικισμό μετά την Ειρήνη, όπου τρία σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την πρώτη ημέρα της πύρινης κόλασης στο Λουτράκι κάηκαν 30 σπίτια και 5 αποθήκες, ενώ αύριο, Πέμπτη (20.07.23) αναμένεται να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Παράλληλα, στη Ρόδο δύο πύρινα «μέτωπα» πολιορκούν το κέντρο του νησιού, το ένα αφορά τον Προφήτη Ηλία, όπου εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο και το άλλο τον οικισμό Απόλλωνα. Εκκενώθηκαν δε και τρία χωριά, με τη φωτιά ολοένα και να «φουντώνει».

Μέσα όλα φωτιά μαίνεται και στη Λακωνίας στις περιοχές Δαφνί, Λυκοβουνό και Πυρί στη Λακωνία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *