Ματαιώθηκε το debate των πολιτικών αρχηγών, λόγω της τραγωδίας στην Πύλο – Δεν κατέληξαν σε νέα ημερομηνία

 

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα  debate των 5 πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, λόγω της τραγωδίας στην Πύλο, ενώ η διακομματική επιτροπή δεν κατέληξε σε νέα ημερομηνία και η τηλεμαχία είναι στον αέρα και δεν αποκλείεται να ματαιωθεί οριστικά. 


Το debate ενόψει των εκλογών ήταν από χθες στον αέρα, λόγω της τραγωδίας με την βύθιση σκάφους με μετανάστες στην Πύλο σε μια ανείπωτη τραγωδία με 78 ως τώρα νεκρούς.

Σήμερα στις 11:00 συνεδρίασαν εκτάκτως οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή για την τηλεμαχία και από νωρίς έγινε γνωστό ότι η σκέψη τους ήταν να αναβληθεί η τηλεοπτική μάχη των 5 πολιτικών αρχηγών μπροστά στην βαριά σκιά της τραγωδίας στην Πύλο και της χθεσινής κήρυξης από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, 3μερου εθνικού πένθους.

Και τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν να αναβληθεί το σημερινό debate. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προτείνει το debate να διεξαχθεί το Σάββατο, ενώ στο τραπέζι είναι και η Κυριακή, με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ να προτιμούν αυτό το σενάριο, ωστόσο η ΝΔ αντιτείνει ότι την Κυριακή είναι η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. 


Η διακομματική δεν συμφώνησε τελικά σε νέα ημερομηνία και έτσι το ενδεχόμενο οριστικής ματαίωσης είναι πιθανό.


Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης δήλωσε ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι πρέπει να αναβληθεί το αποψινό debate πλην της Ελληνικής Λύσης.

Όπως συμπλήρωσε, στην συζήτηση που ακολούθησε η ΝΔ πρότεινε σαν εναλλακτική το Σάββατο αλλά διαφώνησαν τα άλλα τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) και πρότειναν την Κυριακή. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης δεν είχε πρόβλημα για καμμία από τις δυο ημέρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταυριανουδάκης είναι πολύ δύσκολο να γίνει από Δευτέρα και οι μόνες ελαστικές ημερομηνίες για τα κόμματα είναι το Σάββατο και η Κυριακή. Όπως είπε, αν αλλάξουν τα δεδομένα θα ενημερωθεί η υπουργός Εσωτερικών κα Καλλιόπη Σπανού.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *