Αγοραστός για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία: «Κανένα έργο δεν θα άντεχε τόσο νερό, κανένα ευρώ δεν δόθηκε αλλού εκτός από έργα»

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις βιβλικές καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσε στην περιοχή η κακοκαιρία Daniel, μίλησε στο ΣΚΑΪ για την κριτική και τα πυρά που δέχεται.


Η διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας ακούει τα εξ αμάξης με αφορμή τις πλημμυρισμένες περιοχές κάτι που προκάλεσε και την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ για τα έργα και το τι έγινε και επισήμανε ότι τα έργα έγιναν βάσει των νόμων και των κανόνων, αλλά κανένα έργο δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτή τη πρωτοφανή θεομηνία.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου όπως είπε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κ. Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο» είπε ο κ. Αγοραστός ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το περιφερειακό, την οικονομική επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς.


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε καταλήγοντας ότι ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *