Άγιοι Ανάργυροι: Ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 28χρονης Κυριακή προσπαθεί να «ξεγλιστρήσει» επικαλούμενος τα ψυχολογικά προβλήματα που έχει – «Δεν θυμάμαι τίποτα», λέει

 

Σοκαρισμένη είναι ακόμα όλη η χώρα από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της μπροστά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1.4.2024).


Ο 39χρονος δράστης προσπαθεί να «ξεγλιστρήσει» και να έχει άλλη δικαστική αντιμετώπιση μέσα από τα ψυχολογικά προβλήματα που φαίνεται να έχει και επικαλείται και ο ίδιος.

Εμφανίστηκε στην ανακρίτρια ψυχρός και κυνικός και μετά την αρχική του δήλωση ότι «την ήθελα μόνο δικιά μου», τώρα λέει πως δεν θα θυμάται να της έκανε κακό.

«Δε θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ήταν τα μόνα λόγια που είπε ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, στην ανακρίτρια και στη συνέχεια κατέθεσε υπόμνημα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ο δράστης της δολοφονίας δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις στην δικαστική λειτουργό για όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας που επιτέθηκε και μαχαίρωσε την πρώην σύντροφο του. Έτσι στο ανακριτικό γραφείο παρέμεινε λίγα λεπτά, όπου φέρεται να είπε στην δικαστική λειτουργό ότι «δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».


Παραδόθηκε ωστόσο από τον συνήγορο του, υπόμνημα όπου ο 39χρονος επικαλείται «σοβαρά και χρόνια ψυχικά νοσήματα» για τα οποία, όπως υποστηρίζεται, έχει νοσηλευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια επτά φορές. Όπως φαίνεται να αναφέρει ο κατηγορούμενος, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια.


Με βάση τους ισχυρισμούς του 39χρονου, η υπεράσπιση ζητά να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο ή μειωμένος καταλογισμός.

Μεταξύ άλλων, όπως φέρεται να υποστήριξε, εκτός από το Δαφνί και το Αττικόν νοσηλεύτηκε και σε ιδιωτικές κλινικές. Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, οι οποίες του έχουν προκαλέσει και ψυχωσικα επεισόδια.

Ακόμη, στο υπόμνημά του υποστήριξε ότι του έχουν συνταγογραφηθεί ισχυρά ψυχοφάρμακα, περισσότερα από 10, και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος ζήτησε ακαταλόγιστο η μειωμένο καταλογισμό.

Οι έρευνες για τα εγκληματικά λάθη

Η ΕΛΑΣ συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις, που οδήγησαν στην άγρια δολοφονία της Κυριακής δίπλα ακριβώς από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους. Λίγα λεπτά πριν η 28χρονη βρισκόταν στο τμήμα για να ζητήσει προστασία από τον πρώην σύντροφό της, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία αντιμετώπισαν την κοπέλα επιπόλαια και δεν πήραν καν τα στοιχεία της.


Η αξιωματικός υπηρεσίας φέρεται να μην  ζήτησε καν τα στοιχεία της Κυριακής, καθώς στην κατάθεσή της είπε ότι ζήτησε από τον άνθρωπο που συνόδευε την άτυχη κοπέλα τα ακριβή στοιχεία της: «Του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι τη λένε Γρίβα Κυριακή…».

Μάλιστα, της είπαν να καλέσει η ίδια το 100 για να της στείλει περιπολικό με αποτέλεσμα τα τελευταία λόγια που άκουσε η κοπέλα από το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας να είναι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Δευτερόλεπτα μετά η Κυριακή θα έβρισκε τραγικό θάνατο από το χέρι του πρώην συντρόφου της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *