30η Agrotica – Αγροτικό συλλαλητήριο: Αγρότες από όλη την Ελλάδα με τρακτέρ έξω από τη ΔΕΘ

Οι αγρότες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνονται στη ΔΕΘ, για το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.


Oι πρώτοι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά βρίσκονταν ήδη λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Βόρεια Πύλη επί της Εγνατίας οδού. Στο ίδιο σημείο φτάνουν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ξεκίνησαν με λεωφορεία και τα ΙΧ τους νωρίς το πρωί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία.

Στη βόρεια Πύλη οι αγρότες από τη Θεσσαλία θα κάνουν μια ανοικτή ομιλία, ενώ από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να κάνουν πορεία μέσα στη ΔΕΘ και θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Μέχρι στιγμής πάντως, είναι ήρεμο το κλίμα, ενώ δεν έχουν κλείσει δρόμοι. Οι αγρότες άδειασαν τελάρα με κάστανα και μήλα έξω από τη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.


«Στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα, αποφασιστικότητας, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας και ενότητας, καλώντας όλα τα μπλόκα της χώρα να συναντηθούμε την Τρίτη στη Λάρισα για να λάβουμε από κοινού αποφάσεις έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά επιβίωσης που έχουμε», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).


Ο ίδιος τόνισε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εχθές έγιναν κάτω από την πίεση των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες «όμως δεν απαντάνε στο βασικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουμε θέσει, δε μας δίνουν τη δυνατότητα και την προοπτική να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να μένουμε στα χωριά μας και να δουλεύουμε στα χωράφια μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις εξαγγελίες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *