Ξεκάθαρος ο Άδωνις Γεωργιάδης, έβαλε τελεία και παύλα στις φήμες περί αύξησης ορίων συνταξιοδότησης: «Δεν τίθεται κανένα θέμα»

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε τελεία και παύλα στα σενάρια περί αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.


Δεν τίθεται θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στον παρόντα χρόνο, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης.

Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο, δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, νομίζω ούτε καν την επόμενη είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η μεθεπόμενη (κυβέρνηση) ίσως να κάνει για πρώτη φορά υπολογισμό με βάση τις τρέχουσες ρυθμίσεις, «δηλαδή μετά το 2031».

Όπως εξήγησε, το προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά το διάστημα του κόβιντ, πρέπει να επανέλθει εκεί που ήταν προ κόβιντ, και μετά να ανέβει για να τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Ανταγωνιστική η Ελλάδα για την επιστροφή των Ελλήνων εργαζομένων και την προσέλκυση ξένων ταλέντων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, εξάλλου, μιλώντας στο «OT FORUM Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» τόνισε ότι.«Στη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας στοχεύει η κυβέρνηση».


Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι, με όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, οι διαδικασίες στο Δημόσιο έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, ενώ έχουν ψηφιστεί συνολικά 27 νόμοι για την απλοποίηση της επιχειρηματικής νομοθεσίας και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα διαθέτει το πιο απλό και ευέλικτο πλαίσιο ίδρυσης νέας επιχείρησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το φαινόμενο brain drain («διαρροή εγκεφάλων»), που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, πλέον, δεν είναι τόσο έντονο και στοίχημα, στην παρούσα φάση, είναι το brain gain.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το ζητούμενο είναι η χώρα μας να είναι ανταγωνιστική, για να επιστρέψουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, αλλά και για να προσελκύσει ταλέντα από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο Ευρωπαίος εργαζόμενος μπορεί να διαλέξει όποια χώρα επιθυμεί για να εργαστεί, καθώς η ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων είναι ένας θεμελιώδης άξονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας, με την επωνυμία «Rebrain Greece», για την ανάπτυξη μηχανισμού ενίσχυσης των ταλέντων και διασύνδεσης των επιστημόνων-εργαζομένων, οι οποίοι διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος, με θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης, που προσφέρονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι γύρισαν από το εξωτερικό.


Ερωτηθείς εάν το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις και εξετάζονται διάφορα σενάρια. «Θέλω να το κάνω πιο ευέλικτο και πιο ελκυστικό. Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα ανεργίας το έχει πληρώσει ο εργαζόμενος με τις εισφορές του. Είναι δικά του λεφτά, που διαχειριζόμαστε με ευθύνη» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι, με διάταξη του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος δεν το χάνουν, εάν αποφασίσουν να δουλέψουν μέχρι 12 ημερομίσθια τον μήνα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *