Στο Σύνταγμα απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος θα μιλήσει απόψε, στις 20:00, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.


Με αυτή την ομιλία του ο πρωθυπουργός κλείνει την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Νωρίτερα σήμερα και συγκεκριμένα, στις 10:10 το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στο newsit.gr και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξη του στην ΕΡΤ από τη φρεγάτα Κίμων στη Λοριάν της Γαλλίας, απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία.


«Να θυμόμαστε ότι η συμφωνία των Πρεσπών και η μία ονομασία για όλες τις χρήσεις ήταν η βασική προϋπόθεση για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Θεωρώ αδιανόητο να έρθει η Βόρεια Μακεδονία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά, και να λέει τα ίδια πράγματα που λέει για το όνομα. Θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Μίτσκοσκι», τόνισε.


Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δικαιώθηκε η ΝΔ ως προς τις επιφυλάξεις της ως προς τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα και προειδοποίησε ότι η Βόρεια Μακεδονία «δεν θα κάνει βήματα στην Ευρώπη εάν ανοίξει μέτωπο με την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την ανάγκη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής, και ενός ταμείου υπέρ της άμυνας, στα βήματα του ταμείου Ανάκαμψης, και είπε ότι «με τον κ. Μακρόν μιλήσαμε πρώτοι για την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Απαιτεί διευρωπαϊκή συνεργασία, δεν είναι τυχαίο ότι αποφασίσαμε να χτίσουμε εδώ τα πλοία μας.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο αμυντικό ταμείο σαν ταμείο ανάκαμψης, για την άμυνα πολύ πιο μικρό όμως, πρέπει αυτό να συνδέεται με πρότζεκτς για την Ευρώπη την βιομηχανία της που θα δώσουν αξία στις κοινές αμυντικές μας αξίες. Το θέμα θα ενταχθεί στην καινούργια ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Το ζήτημα είναι εάν αντέχουν οι εθνικοί προϋπολογισμοί τις αυξημένες δαπάνες σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής πειθαρχίας», είπε ο κ.Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «η Ευρώπη έχει εκχωρήσει την άμυνα της στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση και πρέπει να θέτει κανείς φιλόδοξους στόχους για το επόμενο βήμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Είπε, επίσης, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε καλοδεχούμενες τις ψήφους εκτός του ΕΛΚ και είπε ότι η στήριξη στην Φον ντερ Λαϊεν προϋποθέτει στήριξη και στις δικές μας προτεραιότητες. «Θα έχουμε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή που θα καθορίσει και το πρόσωπο του επιτρόπου», είπε ο κ.Μητσοτάκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *