Σοβαρή καταγγελία κατά Κασσελάκη από δημοσίευμα εφημερίδας: Φέρεται να κατασκεύασε παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες


Μια σοβαρή καταγγελία έκανε η εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα. Στο σημερινό του φύλλο το έντυπο καταγγέλει τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας (με στοιχεία) ότι φέρεται να έχτισε παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ740/Δ/1981 και με την απόφαση του ΣτΕ 2471/2016 απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η κατασκευή πισίνας στο νησί γιατί είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να κατασκεύασε πισίνα στο σπίτι του και μάλιστα ενώ ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ προβλέπει ρητώς ότι: «Συνεπώς η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών εντός των παραδοσιακών οικισμών και ειδικότερα στις Σπέτσες, απαγορεύεται, δεδομένου ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις δεν προβλέπουν ρητώς την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών, οι μόνες, δε, δεξαμενές που επιτρέπονται είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος, οι οποίες τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός της στέγης ή στο δώμα των κτιρίων, κατά τρόπο που να μην προκαλείται αισθητική όχληση».

Η εφημερίδα τονίζει ότι η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες είναι σε κάθε περιπτωση παράνομη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια, πράγμα που καθιστά και αυθαίρετη την κατασκευή της.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσίασε το « Πρώτο Θέμα» ο κ.Κασσελάκης έλαβε στις 6/6/2023 οικοδομική άδεια «εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας» από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά δηλώνοντας ότι θα προχωρούσε σε «εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές, αλλαγή κεραμιδιών στέγης με χρήση ικριωμάτων» με πρόσθετες επιλογές «εσωτερικές διαρρυθμίσεις- εργασίες αλλαγής χρήσης» και «συντήρηση, επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων». Πουθενά δεν αναφέρει τίποτα για πισίνα.


Σημειώνεται ότι στις Σπέτσες υπάρχουν πισίνες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί ή πριν την απαγόρευση του ΣτΕ το 2016 ή μετά και επομένως είναι επίσης παράνομες και αυθαίρετες.

Στην άδεια που έλαβε περιλαμβάνεται αεροφωτογραφία με τις συντεταγμένες εντοπισμού του ακινήτου στην οποία διακρίνεται ευκρινώς και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πέρσι τον Ιούνιο δεν υπήρχε πισίνα στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού του κ.Κασσελάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 όμως, και ενώ ο κ.Κασσελάκης είχε αναλάβει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τηλεοπτικά ρεπορτάζ κατέγραφαν τις οικοδομικές εργασίες που γίνονταν στο αρχοντικό των Σπετσών. Εκεί καταγράφηκε το σκάμμα που είχε διανοιχθεί στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την υπό κατασκευή πισίνα, πράγμα στο οποίο δεν αντέδρασε επ ουδενί ο κ.Κασσελάκης.

Πλέον, στο αρχοντικό υπάρχει μια εντυπωσιακή πισίνα, υψηλής αισθητικής μεν, πλην όμως δεν συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού οικισμού των Σπετσών, τα οποία ακριβώς επιδιώκει να προστατεύσει ο νομοθέτης με την απαγόρευση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *