Κυρ. Μητσοτάκης: Τα λόγια του Παύλου Μπακογιάννη ισχύουν όσο ποτέ – Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες


«Σκέψου πόσο κακό έχουν προκαλέσει τα δόγματα στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που δέχεται τον άνθρωπο όπως είναι. Μπορούμε, λοιπόν, και διαφωνούμε γιατί, κυρίως, μπορούμε να συνυπάρχουμε».


Τα λόγια αυτά του Παύλου Μπακογιάννη παρέθεσε σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από τη δολοφονία του πολιτικού από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα λόγια του Παύλου ισχύουν όσο ποτέ, καθώς δικαιώνονται στον χρόνο», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Γίνονται προσωπική πυξίδα όσων ζήσαμε μαζί του. Και οδηγός στη δράση κάθε ελεύθερου πολίτη. Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες».

Υπενθυμίζεται ότι σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επίθεση της 17 Νοέμβρη.


Οι δράστες της τρομοκρατικής οργάνωσης περίμεναν τον βουλευτή στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το γραφείο του, στην οδό Ομήρου 35.

Όταν εμφανίστηκε, τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με κλεμμένο αυτοκίνητο. Ο οδηγός του τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μέσα σε λίγες ώρες κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *