Κυρ. Μητσοτάκης: Στο υπουργείο Οικονομικών η πρώτη επίσκεψη – Στις 11 αύριο το πρώτο υπουργικό

Αφού ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τελετές παραλαβής – παράδοσης των υπουργείων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο, Τετάρτη, στις 11:00 την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Αργότερα, στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως αποκάλυψε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστούν αφού βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού. Πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό, τόνισε.

Κ. Χατζηδάκης: «Υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο αισιοδοξίας και ευκαιρίας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε»

Νωρίτερα, κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανέπτυξε τους έξι στόχους για την οικονομία την επόμενη τετραετία.


Οι στόχοι έχουν ως εξής:


  1. Να επιτευχθεί μέσος όρος ανόδου του ΑΕΠ 3% την τετραετία, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%. Να συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Θα βοηθήσει σημαντικά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τους επόμενους μήνες.
  2. Οι προσαρμογές στο παραγωγικό μοντέλο και η αντιμετώπιση των αδυναμιών και των δομικών στρεβλώσεων 10 ετών σε εξαγωγές και εισαγωγές. Ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με την ενίσχυση των καινοτόμων κλάδων και των εξαγωγών και η συνέχιση της μείωσης του δημοσίου χρέους.
  3. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς η περαιτέρω πρόοδος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της φορολογίας.
  4. Η υγεία του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η συνέχιση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων.
  5. Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων.
  6. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς θα υπάρξουν περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *