Άδ. Γεωργιάδης για εκλογικό νόμο: Αναγκαίο ένα πλειοψηφικό σύστημα που θα δίνει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα


«Η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα εκλογικό σύστημα πλειοψηφικό που θα δίνει στο πρώτο κόμμα αυτοδυναμία. Η Ελλάδα και η κατάσταση της κοινωνίας δεν σηκώνει πολιτική αστάθεια» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο.


Παράλληλα, ερωτηθείς με πόσο τοις εκατό πιστεύει ότι μπορεί ένα κόμμα μόνο του να κυβερνάει μια χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως: «Αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Εργατικοί κυβερνούν με απόλυτη πλειοψηφία και έχουν πάρει 33,6%. Έχει πει κανείς ότι ο Κ. Στάρμερ δεν είναι πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου; Ίσα- ίσα που όλη η πλευρά της Αριστεράς θεωρεί τον Στάρμερ προοδευτικό και αριστερό κλπ. 33,6% πήρε απλώς έχουν πλειοψηφικό σύστημα. Για μένα η πολιτική σταθερότητα είναι για τη χώρα ζήτημα επιβίωσης».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για την υπόθεση της Novartis

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλω να καταγγείλω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς και όλων αυτών των όψιμων υπερασπιστών του θεσμού του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη προχθές αποφάσισε να βγάλει την προστασία είπαν ότι τελείωσε ο θεσμός και δεν θα τολμάει κανένας να καταγγείλει κλπ. Όλοι όσοι σήμερα ανησυχούν και λένε ότι με την απόφαση της Δικαιοσύνης πλήττεται ο θεσμός όταν η κα Τουλουπάκη έβγαλε την «κουκούλα» από τον κ. Μανιαδάκη εξέφρασαν παρόμοια ανησυχία και άσκησαν κριτική στην τότε εισαγγελέα ότι με την απόφασή της αυτή πλήττει τον θεσμό; Όχι. Άρα πότε τους έπιασε ο πόνος για τον θεσμό; Όταν η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους. Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πιάνουν. Ο θεσμός πλήττεται από την απόφαση ενός Εισαγγελέα να δώσει αυτή την προστασία σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Στην προκειμένη περίπτωση πράγματι η κα Τουλουπάκη έχει πλήξει σοβαρά τον θεσμό του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος στην Ελλάδα γιατί έδωσε αυτή την προστασία σε τρεις ανθρώπους που δεν έπρεπε να την έχουν λάβει.


Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα εκλογικό σύστημα πλειοψηφικό που θα δίνει στο πρώτο κόμμα αυτοδυναμία. Αυτό το πιστεύω διότι έχω διαπιστώσει από την θητεία μου στη Βουλή ότι η κουλτούρα συνεργασίας στη χώρα είναι άγνωστη και οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να κάνουν σοβαρά πράγματα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα και η κατάσταση της κοινωνίας δεν σηκώνει πολιτική αστάθεια. Όποιος θα είναι υπεύθυνος για να πέσει η χώρα σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας θα πάρει πολύ μεγάλο ιστορικό βάρος πάνω του.

ΔΗΜ: Με πόσο τοις εκατό, πιστεύετε ότι μπορεί ένα κόμμα μόνο του να κυβερνάει μια χώρα;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Εργατικοί κυβερνούν με απόλυτη πλειοψηφία και έχουν πάρει 33,6%. Έχει πει κανείς ότι ο Κ. Στάρμερ δεν είναι πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου; Ίσα- ίσα που όλη η πλευρά της Αριστεράς θεωρεί τον Στάρμερ προοδευτικό και αριστερό κλπ. 33,6% πήρε απλώς έχουν πλειοψηφικό σύστημα. Για μένα η πολιτική σταθερότητα είναι για τη χώρα ζήτημα επιβίωσης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα καλό σενάριο μπροστά του. Στο πρώτο σενάριο ο κ. Κασσελάκης επανεκλέγεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περίπτωση οι 87 θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τον Κασσελάκη. Άρα σε αυτό το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται. Στο δεύτερο σενάριο χάνει ο Κασσελάκης στο συνέδριο και τον εμποδίζουν να κατέβει πρόεδρος, σε αυτή την περίπτωση θα κάνει δικό του κόμμα. Δεν υπάρχει σενάριο αυτή τη στιγμή που βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο.

Ερωτηθείς αν αντιμετωπίζουν πλέον το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι θέμα κάποιων ημερολογιακών ημερών να γίνει η διάσπασή του ΣΥΡΙΖΑ επίσημη και θα χάσει την θέση του δεύτερου κόμματος. Δεν θα φτάσει τα Χριστούγεννα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *