Θ. Πλεύρης για Τέμπη: Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο ή να κάνουν νέο τεστ DNA


Οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Αυτά είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στην επιθυμία που εξέφρασαν οι συγγενείς κάποιων θυμάτων να προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους.

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», πρόσθεσε.


Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως από την πλευρά της η Πολιτεία παρέχει την υποστήριξη ψυχολόγων στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων.

Έρευνα για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ο κ. Πλεύρης σχολίασε και την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ τόνισε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ΕΔΕ.

«Έχουμε έναν επόπτη που μετά το δραματικό συμβάν ζητά αναρρωτική άδεια. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί προβληματισμούς ότι πρέπει να ελεγχθεί. Η αναρρωτική άδεια δεν συνδέεται με ένα αιφνίδιο γεγονός, αλλά με κάποιους πόνους μυοσκελετικούς», ανέφερε.

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα που οδηγούν και στην έρευνα. Φαίνεται να έχει εξεταστεί από Διευθυντή Κλινικής, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ημέρα να εφημερεύει στο εξωτερικό ιατρείο. Φαίνεται να έχει εξεταστεί χωρίς να έχει τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Φαίνεται ότι εξετάζεται και πιστοποιείται ότι έχει κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Διευθυντή εκδίδει μία γνωμάτευση για 30 ημέρες αδείας χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη, μία ακτινογραφία, αξονική ή μαγνητική», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν έχει δοθεί αναρρωτική άδεια χωρίς να τηρούνται κανόνες της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *