Φλόριντα: Αεροπλάνο γεμάτο επιστήμονες πέταξε ξυστά από τον κυκλώνα Μίλτον – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τις αναταράξεις


Συγκλονιστικά πλάνα από το εσωτερικό ερευνητικού αεροπλάνου γεμάτο επιστήμονες που πέταξε απευθείας πάνω στον κυκλώνα Μίλτον που ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Φλόριντα, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Κέντρο Επιχειρήσεων Αεροσκαφών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center).


Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τομ Μπράνιγκαν να κάθεται μπροστά σε ειδικά μηχανήματα ενώ το αεροσκάφος ταρακουνιέται βίαια.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες με αντικείμενα να πέφτουν στο πάτωμα του αεροσκάφους. Οι επιστήμονες γελούν νευρικά, ενώ οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες με χαρτιά και αντικείμενα να πέφτουν δεξιά και αριστερά.

«Ω γαμώτο, μπορείς να μου πιάσεις γρήγορα το τηλέφωνο και το πορτοφόλι μου;» ακούγεται να λέει ο Μπράνιγκαν ο οποίος κλείνει το βίντεο λέγοντας «Θεέ μου», ενώ στρέφει την κάμερα στο παράθυρο για να δείξει ότι το αεροπλάνο μετακινήθηκε σε ασφαλέστερο σημείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κέντρου Επιχειρήσεων Αεροσκαφών NOAA, αυτά τα αεροσκάφη πετούν μέσα σε καταιγίδες εδώ και 50 χρόνια. Ο ίδιος προσθέτει ότι αυτές οι αποστολές είναι απαραίτητες επειδή οι επιστήμονές τους «δεν μπορούν με κανέναν άλλον τρόπο να πάρουν αυτά τα σημαντικά δεδομένα που χρειάζονται οι προγνώστες μας σε αυτή την κλίμακα και ανάλυση».


«Ουσιαστικά μεταφέρουμε έναν μετεωρολογικό σταθμό μέσα στον καιρό» δήλωσε στη New York Post. «Το καλύτερο που έχω ακούσει γι’ αυτές τις αποστολές είναι πως “νιώθεις σαν να οδηγείς ένα παλιό ξύλινο τρενάκι του λούνα παρκ μέσα από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων”» σχολίασε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *