Καμερούν: Η κόρη του προέδρου της χώρας αποκάλυψε ότι είναι λεσβία, λέγοντας ότι ελπίζει η αποκάλυψή της να βοηθήσει στην κατάργηση της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στη χώρα της


Η κόρη του προέδρου του Καμερούν δήλωσε ότι αποκαλύπτοντας ότι είναι λεσβία μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή των νόμων της χώρας της, που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία.


Η Μπρέντα Μπιγιά, η οποία ζει μεταξύ ΗΠΑ και Ελβετίας, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram στις 30 Ιουνίου, όπου και αποκάλυψε τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύθηκε σήμερα, η 27χρονη είπε ότι δεν είχε αποκαλύψει στην οικογένειά της ότι είναι ομοφυλόφιλη, μέχρι που ανήρτησε δημόσια μια φωτογραφία της να φιλά τη σύντροφό της.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν και με εμένα που υποφέρουν εξαιτίας αυτού που είναι», τόνισε. «Αν μπορώ να τους δώσω ελπίδα, να τους βοηθήσω να νιώσουν λιγότερο μόνοι, αν μπορώ να στείλω αγάπη, είμαι ευτυχισμένη».

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε ετών σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα του Καμερούν.


Ο πατέρας της, Πολ Μπιγιά, 91 ετών, ο οποίος είναι πρόεδρος του Καμερούν επί τέσσερις δεκαετίες, δεν έχει προβεί σε σχόλιο για το θέμα.

Η Μπρέντα Μπιγιά ανέφερε ότι ο νόμος που τιμωρεί το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων υπήρχε προτού ο πατέρας της ανέλθει στην εξουσία το 1982 και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιστορία της θα οδηγήσει σε αλλαγές στη νομοθεσία.

«Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να αποσυρθεί εντελώς ο νόμος, αλλά θα μπορούσε να είναι λιγότερο αυστηρός. Θα μπορούσαμε πρώτα να καταργήσουμε την ποινή φυλάκισης», δήλωσε στη Le Parisien.

Η Μπάντι Κικί, Καμερουνέζα ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία ζει στη Βρετανία, τόνισε ότι είναι χαρούμενη για την Μπιγιά, με την ακτιβίστρια να δηλώνει ότι είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο Καμερούν.

«Ωστόσο, υπογραμμίζει μια σκληρή πραγματικότητα: οι νόμοι κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο Καμερούν στοχεύουν δυσανάλογα τους φτωχούς», τόνισε.

«Ο πλούτος και οι διασυνδέσεις δημιουργούν μια ασπίδα για ορισμένους, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες», συμπλήρωσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *