Η Γερμανία δεν επιτρέπει είσοδο όσων έχουν εμβολιαστεί με το τουρκικό TURKOVAC

Οι Τούρκοι που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εγχώριο εμβόλιο TURKOVAC δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες πολιτικές της χώρας για το COVID-19, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sözcü.


Για να εισέλθουν στη Γερμανία οι ξένοι πολίτες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι με ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια που παράγονται από τις εταιρείες Moderna, BioNTech, AstraZeneca ή Janssen, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικών Προϊόντων Paul Ehrlich της Γερμανίας.

Στους αλλοδαπούς που δεν έχουν προβεί στον εμβολιασμό με το κατάλληλο σκεύασμα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, ακόμη και αν παρουσιάσουν αρνητικά τεστ PCR. Εάν οι μη εμβολιασμένοι αιτούντες έχουν βάσιμο λόγο να εισέλθουν στη Γερμανία, όπως για παράδειγμα να υπηρετήσουν ως μάρτυρες σε δίκη, θα τους επιτραπεί η είσοδος μετά από μια περίοδο καραντίνας.

Οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση Σένγκεν από τη Γερμανία, αλλά θα τους επιτραπεί η είσοδος μόνο μετά από πλήρη εμβολιασμό.

Το Turkovac έχει μείνει εκτός του εγκεκριμένου καταλόγου εμβολίων, μαζί με εκείνα που αναπτύχθηκαν στην Κίνα και τη Ρωσία.


Ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ARD εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα “αμφιβολίες” για την αποτελεσματικότητα του τουρκικού εμβολίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με αυτό.


Το Turkovac θα μπορούσε να είναι δελεαστικό για “Τούρκους δεκτικούς σε εθνικιστικούς τόνους”, έγραψε ο ανταποκριτής του ARD στην Κωνσταντινούπολη Oliver Mayer-Rüth και αναφέρθηκε σε ανησυχίες που εκφράστηκαν από Τούρκους γιατρούς και τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο (TTB).

Στις 4 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του τμήματος παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων του Πανεπιστημίου Hacettepe, Mehmet Ceyhan, δήλωσε ότι “δεν θα μπορούσε να συστήσει” τον εμβολιασμό με Turkovac, καθώς δεν υπήρχαν δημόσια διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με αυτό.

Ο γενικός γραμματέας του TTB Vedat Bulut μίλησε επίσης για την έλλειψη δεδομένων σχετικά με το Turkovac στις 5 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει εμβόλιο για να μιλήσουμε”.

“Υπάρχει μια λύση που ισχυρίζεται ότι είναι εμβόλιο”, δήλωσε ο Bulut, ζητώντας τη δημοσιοποίηση ολοκληρωμένων μελετών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *