Γάζα: Τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου – Η Γαλλία ζητάει άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία

Τουλάχιστον 9.770 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 4.800 παιδιών, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Άσραφ αλ Κούντρα.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 2.550 γυναίκες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έκανε επίσης έκκληση στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ή στην Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τον θύλακα.

“Καλούμε την ICRC να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση για τους τραυματίες, να τους συνοδεύσει και να εγγυηθεί την ασφαλή τους άφιξη στο πέρασμα της Ράφα μέχρι να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου”, είπε ο αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να επιτρέψει η Αίγυπτος σε αιγυπτιακά ασθενοφόρα να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρουν τους τραυματίες από τα νοσοκομεία του θύλακα σε αιγυπτιακά νοσοκομεία “για να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδό τους”.


Η Γαλλία ζητάει «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία


Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε σήμερα από την Ντόχα ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και έκανε έκκληση για “άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία.

Η Κολονά τόνισε ότι η Γαλλία εργάζεται για να εγκριθεί ένα κείμενο για το σκοπό αυτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ήταν πολύ διχασμένο σχετικά με το θέμα από την έναρξη του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον Καταριανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, η Γαλλίδα ΥΠΕΞ είπε ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στοχοθετεί την Χαμάς και ότι η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.


Όπως πρόσθεσε η Κολονά, μια διεθνής ανθρωπιστική διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Γαλλία στις 9 Νοεμβρίου, θα ασχοληθεί με το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η υγεία, το πόσιμο νερό, η ενέργεια και τα τρόφιμα καλώντας παράλληλα για ξεκάθαρες ενέργειες για την προστασία των αμάχων στη Γάζα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *