Αυστηρό μήνυμα Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία για πλήρη σεβασμό στη Συμφωνία των Πρεσπών για την ένταξή της στην ΕΕ

H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, έστειλε το δικό της μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία μετά το επεισόδιο με την πρόεδρο της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, που παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «Μακεδονία».


«Προκειμένου η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Χ.

Υπενθυμίζεται πως η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα κατά την ορκωμοσία της για την Προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», προχωρώντας σε μία ευθεία, ωμή πρόκληση.

Η Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Για το λόγο αυτό ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία της Σιλιάνοφσκα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *