Τα χίλια και ένα ψέμματα, τα παραμύθια της Χαλιμάς και ο Κυριάκος Βελόπουλος: Από τις επιστολές του Ιησού, στις αλοιφές που βάζουν τέλος στον κορονοϊό, στον πόνο και στο Αλτσχάιμερ

Μια από τις πιο μυθικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης ήταν εκείνη η περίφημη: Ο Παραμυθάς, όπου ο Νίκος Πιλάβιος έλεγε οπτικοποιημένα παραμύθια σε παιδιά. Ηταν μια σειρά που ξεκίνησε το 1978 και κράτησε ως το 1987 κρατώντας συντροφιά σε παιδιά.


Εκείνα, τα παραμύθια είχαν σκοπό να διασκεδάσουν τα παιδιά με τον πιο αθώο τρόπο. Από τότε κύλησε πολύ νερό στ΄ αυλάκι. Ο κόσμος άλλαξε. Τα παραμύθια άλλαξαν. Άλλαξαν ακόμα και οι άνθρωποι που τα πουλάνε. Κι εδώ είναι το κακό. Υπάρχουν πλέον άνθρωποι που τα πουλάνε με τον πιο επικίνδυνο, χυδαίο, βρώμικο, τρόπο. Τα πουλάνε προς ίδιον όφελος. Για να κερδίσουν λεφτά, δόξα, φήμη, ενίοτε και ψήφους.

Δεν λέμε (και μακριά από τέτοιες εκφράσεις) ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει σχέση με τα παραμύθια ή είναι παραμυθάς ή ότι τα πουλάει ή αν θέλετε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να έχει κάποιο όφελος. Όποιο κι αν είναι αυτό.

Λέμε όμως, ότι κατά καιρούς έχει πει πράγματα που μοιάζουν με παραμύθια. Και το κακό είναι ότι κάποια απ’ αυτά τα πουλάει ακόμα και στην τηλεόραση με τις περίφημες τηλεπωλήσεις του.

Οι αλοιφές που γιατρεύουν τα πάντα

Πράγματα όπως βιβλία και αλοιφές που πολλές φορές περιέχουν όχι απλά ψέμματα, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμα και επικίνδυνα για τους ανθρώπους.


Και αυτό το «επικίνδυνα» το λέμε με λόγου γνώση και με στοιχεία.


Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…

Τα περίφημα βιβλία με τα προσωπικά χειρόγραφα του Ιησού που πουλούσε στη τηλεόραση…

Τις περίφημες αλοιφές που είναι θαυματουργές και σταματάνε κάθε πόνο και κάθε πρόβλημα όπως η αλοιφή Βυζαντινόν κατά του κορονοϊού… Ναι κατά του κορονοϊού.

Την περίφημη αλοιφή Τελοπόν, που όπως έλεγε ο Κυριάκος Βελόπουλος με αυτό ο κόσμος μπορεί να νικήσει την κατάθλιψη, το Αλτσχάιμερ, τον πόνο στην μέση…


Ο ίδιος άνθρωπος είναι εκείνος που λέει ότι είναι είναι καλός χριστιανός, ότι είναι δίπλα στην εκκλησία, ότι πρεσβεύει τις αρχές της.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, ποδοπατάει μια από τις βασικές αρχές του χριστιανισμού που είναι η αγάπη προς τον πλησίον. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν ένας από εκείνους που δημόσια πρέσβευσαν το μίσος προν τον πλησίον και για παράδειγμα και μάλιστα πρόσφατο προέτρεπε τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να μην πηγαίνουν στην εκκλησία.

Η αήθης επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον έβαλε στη θέση του

Είναι ο ίδιος που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Άδωνι Γεωργιάδη τελευταία. Που αμφισβητεί την χριστιανική πίστη του υπουργού Υγείας λέγοντας ότι πωλούσε βιβλίο που αμφισβητεί το Άγιο Φως.

Το ξαναλέμε… Αμφισβητεί την χριστιανική πίστη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν από μικρός δίπλα στην εκλλησία. Ηταν παπαδοπαίδι και από τότε ως και σήμερα είναι πάντα δίπλα στην εκκλησία και στη θρησκεία και το έχει δείξει σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής και πολιτικής του ζωής.

Ο Άδωνις Γωργιάδης, βέβαια, τον έβαλε στη θέση του. Με τον γνωστό του τρόπο. Με τον καυστικό λόγο του μα πάνω απ΄όλα με στοιχεία.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά… Τα είπε όλα ο Άδωνις Γεωργιάδης με την ανάρτησή που έκανε στις σελίδες του στα social media για το όλο θέμα.

Ο υπουργός Υγείας έγραψε στο ποστ που έκανε:

Η έλλειψη επιχειρημάτων για την πολιτική έχει καταντήσει την πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο που ξεκίνησε χθες ο @velopky
και έσπευσε να υιοθετήσει όλα του τα επιχειρήματα, ως συνήθως ο @skasselakis
Ποια είναι η κατηγορία, για την οποία μάλιστα πρέπει και να με αποπέμψει ο Μητσοτάκης; Ότι πούλαγα και εγώ βιβλίο με «επιστολές» του Ιησού…Αρα υποκρισία κλπ…

Α) ακόμη και έτσι να ήταν και αυτό το βιβλίο του αειμνήστου Αγγέλου Σακκέτου να παρουσίαζε όντως κάτι τέτοιο, το επιχείρημα είναι γελοίο. Δηλ κάθε βιβλιοπωλείο που πουλάει ένα βιβλίο άλλου εκδοτικού οίκου, υιοθετεί και το περιεχόμενο του; Δηλ όσοι βιβλιοπώλες έχουν πουλήσει το βιβλίο του κ. Βελόπουλου το υιοθετούν;

Η κατηγορία προς τον κ. Βελόπουλο δεν είναι ότι πουλούσε στο βιβλιοπωλείο του εν μέσω χιλιάδων άλλων τίτλων το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά ότι το έγραψε και το εξέδωσε ο ίδιος …εγώ στην εκπομπή μου έχω πουλήσει και το Κεφάλαιο του Μάρξ (εκδόσεις Κάκτος τότε), αλλά και τα Άπαντα του Λένιν (σε παλαιά συλλεκτική έκδοση), δηλ είχα υιοθετήσει τις κομμουνιστικές ιδέες επειδή τα είχα πουλήσει στην εκπομπή μου;

Βιβλιοπωλείο είχαμε συγγραφείς καλούσαμε, τα βιβλία τους δείχναμε. Τέλος ιστορίας

Β) Το βιβλίο όμως του Αγγέλου Σακκέτου, για το οποίο γίνεται η φασαρία, δεν περιείχε καμμία «επιστολή» του Ιησού. Αντιθέτως έχει ολόκληρο κεφάλαιο για το ότι δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη οποιουδήποτε συγγραφικού έργου του Ιησού.

Στην συζήτηση όμως περί της Ιστορικότητας του προσώπου του Ιησού και την απόδειξη αυτής, προς όσους την αμφισβητούσαν, έγραψε ο συγγραφεύς ποτέ αυτό το βιβλίο. Ο τίτλος προφανώς έχει σε κάθε βιβλίο και έναν εμπορικό χαρακτήρα, αλλά επί της ουσίας ο συγγραφεύς πολύ γνωστός τότε για διάφορες θρησκευτικές μελέτες, έκανε μια σύνοψη των θεωριών για τα λεγόμενα Χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης, το λεγόμενο Ευαγγέλιο του Ιούδα που είχε παρουσιάσει έως και το National Geographic κλπ και διάφορες άλλες διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές, που κατέληγαν να αποδείξουν την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, δηλ με το βιβλίο του κ. Βελόπουλου καμμία απολύτως σχέση.

Το άγχος τους να με πλήξουν προσωπικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αν η υπόσχεση του κ. Κασσελάκη ότι θα με «ξεσκίσει» κλπ ήταν το βιβλίο του Αγγέλου Σακκέτου, που είχα δείξει σε μία εκπομπή μου πριν από 14 χρόνια τότε καλή τύχη…

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *