«Όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν την αξία τους. Όλες τις κοιτάμε, με σεβασμό στη δουλειά που κάνουν οι δημοσκόποι και με προσοχή. Αποτυπώνουν μια υπεροχή της ΝΔ, κοντά στα εκλογικά ποσοστά του 2019, λίγο πάνω, λίγο κάτω, που είναι ο πήχης. Αυτό που μας λένε οι δημοσκοπήσεις και κυρίως αυτές που μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερες ως προς την εκτίμηση που μας δίνουν από τις άλλες, είναι ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο, ότι ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, σε συνέντευξή του στον REAL FM 97.8.
«Άρα, χρειάζεται εγρήγορση -και από άποψη οργανωτική από εμάς- και όχι εφησυχασμός. Και έχοντας και το δεδομένο ότι ένα από τα δύο διακυβεύματα των εκλογών είναι η εδραίωση και η αποτύπωση εκ νέου της σταθερότητας, που δεν σημαίνει στασιμότητα, νομίζω ότι είναι σημαντική η συμμετοχή και μια καθαρή επικράτηση της ΝΔ» προσέθεσε
Επισήμανε ότι υπάρχει κριτική που είναι καλοπροαίρετη και την οποία η κυβέρνηση ακούει και πολλά πράγματα τα προσαρμόζει πάνω σε αυτή, και υπάρχει και μια άλλη περίπτωση κριτικής, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιες φορές και του ΠΑΣΟΚ, «όπου ουσιαστικά μας ξανάρχονται ένα-ένα όλα όσα έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες, την τοξικότητα, το μαξιμαλισμό, την πλειοδοσία, το “λεφτά” ή “λεφτόδεντρα” υπάρχουν, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Αυτό που θέλουμε είναι να μην ξαναζήσουμε, ειδικά εμείς οι νεότεροι που θυμόμαστε μόνο χρόνια κρίσης, τα χρόνια της χρεοκοπίας και της απόλυτης καταστροφής» τόνισε.
Ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο πρόεδρός του άγεται και φέρεται με έναν μανδύα life style και με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, αλλά στην πραγματικότητα προτείνει την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας.
«Όταν ένας άνθρωπος βγαίνει και λέει ότι θα δώσουμε αρχικά 5% για το ΑΕΠ στην υγεία, μετά καταλαβαίνει ότι είναι 5,8% και λέει επιπλέον 5%, σαν να παίζει Μonopoly, ε, δεν νομίζω ότι μπορεί να τον πάρει κανείς στα σοβαρά. Ούτε θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό ή αρχηγό αντιπολίτευσης ή πρόεδρο κόμματος να βγαίνει και να λέει ελαφρά τη καρδία “έλα μωρέ, 5% παραπάνω για την υγεία, τι είναι 5%”. Αυτά δεν είναι όχι μόνο σοβαρά, δεν έχουν προηγούμενο. Ακόμα, δηλαδή, και στα κόμματα του λαϊκισμού και της πλειοδοσίας δεν τα ακούγαμε αυτά τα πράγματα» συμπλήρωσε.
Επίσης είπε ότι αλαζονικό είναι να προσβάλεις τη λαϊκή ετυμηγορία. «Το 41%, ναι, δεν είναι λευκή επιταγή, αλλά είναι η ετυμηγορία των πολιτών. Δεν προέκυψε από κλήρωση, δεν φύτρωσε από κάπου, δεν επιβλήθηκε» σημείωσε.
«Αλαζονικό ξέρετε τι είναι; Να μην έχεις εκλεγεί ούτε βουλευτής και να παλεύεις να φτάσεις τα ποσοστά της συντριβής σου -γιατί αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ- και να λες με υπερβάλλουσα αλαζονεία ότι θα γίνεις αυτοδύναμος πρωθυπουργός και να μοιράζεις υπουργεία ή -γιατί άκουσα και τον κ. Ανδρουλάκη- να λες ότι δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να φύγει ο πρωθυπουργός που, μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, μεγάλες επιτυχίες και πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα, πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από τους πολίτες, το οποίο προφανώς θα επαναξιολογηθεί. Και να έρχεται κάποιος, ο οποίος παλεύει να πάρει τη δεύτερη θέση και να λέει ότι ο πρωθυπουργός αυτός δεν έχει νομιμοποίηση. Θεωρώ ότι είναι βαριά προσβλητική η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ, έναντι των πολιτών.
Προσβάλλουν τους ψηφοφόρους και αυτό δεν μπορούμε να το αφήνουμε. Δηλαδή, βάζουμε μια ταμπέλα “αλαζονεία” και η πραγματικότητα είναι ότι είναι βαθιά αλαζονικοί οι ίδιοι» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές είπε ότι έχουν τεράστια σημασία για δύο λόγους. «Η πρώτη είναι η ευρωπαϊκή τους διάσταση. Δεν έχουμε τώρα τον χρόνο να την αναλύσουμε, αλλά τη θεωρώ την πιο σημαντική. Και έχουμε διακριτές, διακριτότατες διαφορές με τους πολιτικούς μας αντιπάλους και σε επίπεδο οικονομίας και σε επίπεδο άμυνας και σε επίπεδο μεταναστευτικής πολιτικής και πολλά ακόμα. Και η δεύτερη, είναι η διάθεση της σταθερότητας. Γιατί το λέω αυτό και απαντώ στην ερώτησή σας. Τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας προχωρήσαμε σε τομές, σε ρήξεις, σε μεταρρυθμίσεις, ακόμα και ενάντια σε κάποια τοπικά συμφέροντα, ακόμα και ενάντια σε εσωκομματικές αντιδράσεις, όπως ήταν τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η επιστολική ψήφος, το πώς θα επιλέγονται οι επικεφαλής των οργανισμών, ο δικαστικός χάρτης, με τοπικές αντιδράσεις, οι οποίες πάτησαν πάνω σε μια ισχυρή εντολή. Είναι πολλά, πάρα πολλά ακόμα. Το φορολογικό νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή. Πάτησαν πάνω σε μια ισχυρή εντολή να τα αλλάξουμε όλα ή αυτά που πρέπει να αλλάξουμε ακόμα. Σε όλα αυτά, ήταν απέναντι μια αντιπολίτευση, η οποία αγνοούσε ότι τα είχαμε στο πρόγραμμά μας και μιλούσε ότι “δεν έχετε τη νομιμοποίηση”. Σκεφτείτε πόσο θα αμφισβητηθεί η σταθερότητα της χώρας, αν πατήσει η αντιπολίτευση πάνω σε ένα μέτριο -θα πω εγώ, όπως αυτό το περιγράψατε- αποτέλεσμα. Άρα, πρέπει με την ψήφο τους οι πολίτες, αυτοί αποφασίζουν πάντοτε, να μην δώσουν το παραμικρό δικαίωμα σε μια αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”, να μπλοκάρει -με τον τρόπο της, με το ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση, με όλα τα σχετικά- για όσα θα θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια» είπε.
«Η χώρα μας είναι ταυτόχρονα χαμηλά στο διαθέσιμο εισόδημα και ήταν, δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά είχε και τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Αν βάλετε δίπλα-δίπλα αυτές τις δύο αλήθειες, όπου υπάρχουν πολλές υποπεριπτώσεις, δηλαδή ο κατώτατος μισθός που αυξήθηκε 28%, από 658,30, ο μέσος που έχει αυξηθεί από 1.100 στα 1.300 και πρέπει να πάει 1.500, τι καταλαβαίνετε; Ότι βρεθήκαμε από τις πολιτικές των προηγούμενων ετών στο τρίτο υπόγειο, έχουμε καταφέρει και βγαίνουμε στο φως, ανεβαίνουμε σιγά-σιγά. Έχουμε πολλούς ορόφους ακόμα να ανέβουμε. Το θέμα είναι να μην γκρεμίσουμε αυτά τα οποία έχουμε χτίσει» προσέθεσε.
«Έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα τα επόμενα τρία χρόνια. Άρα, το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει αυτή η κάλπη, είναι ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω. Η χώρα δεν έχει περιθώριο ξανά να γυρίσει πίσω, στην πλειοδοσία, στο “η κυβέρνηση δίνει 5, εγώ δίνω 20 και ο άλλος δίνει 30”. Η κυβέρνηση δίνει αυτά που δίνει, γιατί είναι από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων, μεγαλώνει την πίτα για να δώσει περισσότερα, έχει ένα οδικό χάρτη για το πώς θα τα δώσει και έχει και παραδοτέα. Προφανώς έχει και λάθη. Αυτά για να διορθωθούν, πρέπει να μην γκρεμίσουμε αυτά που ήδη έχουμε χτίσει» υπογράμμισε.
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης για τον σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού, αφού απέφυγε να κάνει πρόβλεψη γιατί -όπως είπε- είναι προληπτικός, ανέφερε: «Προφανώς είναι μια από τις ιστορικότερες ημέρες για τον επαγγελματικό αθλητισμό και για τον Ολυμπιακό. Ζούμε όλοι για τα παιχνίδια αυτά και ειδικά το σημερινό παιχνίδι. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχουν γίνει όσα πρέπει να γίνουν. Και σε συνέχεια όσων έγιναν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για το ελληνικό κράτος για να προστατεύσουμε το διαρκώς ανερχόμενο προϊόν και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του επαγγελματικού μπάσκετ. Ο οδηγός είναι οι τελευταίοι μήνες».