WRC Πολωνίας: Μεγάλος νικητής ο Kalle Rovanpera – Μπήκε στον αγώνα την τελευταία στιγμή από σπόντα και πήρε τη νίκη

Ο Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του ράλι WRC Πολωνίας. Μάλιστα μπήκε στον αγώνα την τελευταία στιγμή από σπόντα και πήρε τη νίκη.


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Rovanpera δεν είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει αυτόν τον αγώνα. Κλήθηκε όμως, την τελευταία στιγμή από την Toyota να αντικαταστήσει τον Ogier που υπέστη ατύχημα Τρίτη.

Παρότι ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, ο Φινλανδός δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα και κατάφερε να πετύχει την 13η νίκη της καριέρας του με την Toyota και, ίσως την πιο απροσδόκητη από όλες.

H Toyota έκανε το 1-2, αφού ο Elfyn Evans τερμάτισε δεύτερος με διαφορά 28,3 δευτερολέπτων. Ο Rovanpera ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος 9,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mikkelsen, αλλά η προσπάθεια του οδηγού της Hyundai ματαιώθηκε όταν, στο τέλος της πρώτης ε.δ., αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα ελαστικό του.

Έπεσε στην έκτη θέση μέχρι τον τερματισμό και επέτρεψε στον Adrien Fourmaux της M-Sport Ford να συμπληρώσει το βάθρο 14,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans και 28,1 δλ. μπροστά από το Neuville.


O Λετονός Mārtiņš Sesks κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία. Ο Sesks, ο οποίος έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στις αρχές του αγώνα, οδηγούσε ένα μη υβριδικό Puma.


Ο Mikkelsen τερμάτισε στην έκτη θέση μπροστά από τους Grégoire Munster και Takamoto Katsuta. Την ένατη θέση κατέλαβε ο Sami Pajari, νικητής της κατηγορίας WRC2, ενώ ο Oliver Solberg εκμεταλλεύτηκε ένα πρόβλημα του Robert Virves για να μπει στην πρώτη 10άδα.

Το WRC συνεχίζεται τον επόμενο μήνα στην Λετονία στις 18 έως τις 21 Ιουλίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *